Es mēģinu saprast savu bērnu!

Ziņa publicēta 11.04.2017
Šogad Madonas novada bibliotēkas organizētā pasākumu cikla „Kā labāk dzīvot starp savējiem?” 2. tikšanās: „Es mēģinu saprast savu bērnu ” notiks bibliotēkā piektdien, 21. aprīlī 17:00.

  Aicinām apmeklētājus tikties ar PII “Priedīte” vadītāju Gitu Lancmani un pirmskolas skolotāju Sandru Pulksteni, skolas un ģimenes psiholoģi Inesi Vaniņu.

  Viena no sarunu tēmām šoreiz būs par Dabas vides estētikas aizrautīgo piedāvājumu – darboties ar krāsainām smiltīm, atdzīvinot bērnos saikni ar dabu. Šīs specifiskās zināšanas apguvušas PII “Priedīte” pirmsskolas skolotājas. Mēģināsim ieklausīties, rast priekšstatu, ko šī jaunā metode dod bērniem. Vai nomierinošas, atbrīvojošas sajūtas? Vai stimulē sīko motoriku, stiprina  un aktivizē taustes sajūtas, kā ietekmē pasīvos bērnus?

  Ar skolas un ģimenes psiholoģes palīdzību mēģināsim līdzdomāt un ieklausīties, kā radīt drošības sajūtu bērnam, kā tikt galā ar mazo komandētāju, ātrajām dusmām un bērna garastāvokļa maiņām, kā reaģēt uz bērna meliem, pozitīvo un negatīvo sāncensībā,  kas ir labākais palīgs – sods vai apkampiens?

 

 Šoreiz laipni aicinām gan bērnu vecākus un vecvecākus, gan pirmsskolas pedagogus, ikvienu, kam saistošas šķiet izvēlētās sarunu tēmas.

 

  Pirmajā  tikšanās reizē 17. martā runājām par tēmu: „Es un mana veselība” Pasākumā piedalījās SIA „Madonas slimnīca” valdes priekšsēdētājs Artis Stuburs, zobārsts Kristaps Vidžis. Ar interesi iepazinām sarunas dalībniekus mazliet tuvāk, viņiem atbildot uz iesildošajiem jautājumiem, kas bija mazliet personīgāki un ne tik saistīti ar tiešajiem pienākumiem: gan par profesijas izvēli, gan pirmajiem iespaidiem Madonā, gan brīvo laiku. Tad pievērsāmies stāstījumam par Madonas slimnīcas piedāvātajām iespējām, personālu, kas nodrošina ikdienas darbu, personāla sadalījumu pa vecuma grupām u. c. jautājumiem. A. Stuburs atbildēja uz interesentu jautājumiem. Materiāli par SIA „Madonas slimnīca” paveikto bagātināja MNB novadpētniecības materiālu krājumu.  Zobārsts K.Vidžis savu stāstījumu iesāka ar dzimtas stāstu, ka ģimenē ar zobārstniecību nodarbojas jau trijās paaudzēs.  Tika pārrunātas tēmas gan par zobārstu pieejamību Madonā, gan pacientu lielākajām problēmām zobārstniecībā, par cenu veidošanās politiku, protezēšanu,  jaunumiem un iespējām. Tika ieteikti zobu kopšanas līdzekļi, bagātināti ar fluoru, uzsvērts, ka zobiņi jāsāk tīrīt, kad tie vēl nav šķīlušies!, ka tad, kad  bērns ir pabeidzis zobu tīrīšanu, vecākiem zobiņi ir jāpārtīra!, ka zobi jātīra regulāri no rīta un vakarā, kā arī pēc saldumu ēšanas, tāpēc svarīgi ievērot saldumu ēšanas režīmu. Viena no tēmām bija arī:  zobi un pretsāpju līdzekļi, uzsverot, ka zobs NEKAD nesadzīst, neapmeklējot zobārstu. Ieskatu tikšanās norisēs varat skatīties VTV materiālā: „Aizsākts sarunu cikls Madonas novada bibliotēkā” : https://www.youtube.com/watch?v=n0WCHKnrjPA

   Laipni gaidām Madonas novada bibliotēkā atkal – 21. aprīlī 17:00!

                                        Sarmīte Radiņa – Madonas novada bibliotēkas galvenā bibliotekāre