Madonas novada bibliotēka saka Paldies un aicina

Ziņa publicēta 17.11.2016
Pirmsadventes noskaņās, kad gada nogale vairs nav tālu, Madonas novada bibliotēka saka PALDIES bibliotēkas atbalstītājiem, finansētājiem, ikvienam bibliotēkas apmeklētājam, ikvienam interesentam. Šogad Madonas pilsētas 90. jubilejas gadā kopā ar grāmatām un informāciju esam centušies piedāvāt īpašas aktivitātes – radošas nodarbības, tikšanās ar spilgtām personībām - plaši pazīstamiem autoriem, sabiedriskajiem darbiniekiem. 23. novembrī plkst. 13.00 aicinam Madonas kultūras namā uz Muzikālu uzvedumu “Ziemeļu sāga”

 Dalībnieki: 
Evija Martinsone (soprāns, LNO)

Aldis Liepiņš (klavieres)

Ivars Bezprozvanovs (čells)

Karina Bērziņa (stāstniece)

No zviedru, somu un norvēģu tautas dziesmām, Ūles Bulla, Edvarda Grīga, Žana Sibeliusa melodijām līdz grupas ABBA populārajām dziesmām,- tāds būs ceļš, izlasot ziemeļzemju ļaužu likteņstāstus bezgala krāšņās, bet skarbās ziemeļu dabas fonā, kur LNO spožais soprāns Evija Martinsone iejutīsies vairāku paaudžu ziemeļzemju sieviešu likteņos.

 Muzikālā uzveduma literāro pamatu iedvesmojusi izcilā norvēģu rakstniece Hjerborga Vasmu. Norvēģu, somu un zviedru komponistu mūzika kā allaž pārsteigs ar savu skaistumu un vienkāršību un šajā kaleidoskopā savdabīgi ziemeļniecisku akcentu ievīs arī kāds izcils F.Šūberta muzikālais opuss.

 Pasākums notiek  ar VKKF mērķprogrammas ,,Profesionālās  mākslas pieejamības nodrošināšana Latvijas  reģionos" finansiālo atbalstu projekta  “Pilsēta, kurā esi gaidīts” ietvaros sadarbībā ar Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju.

Ieeja bez maksas.

Madonas novada bibliotēkas direktore Imelda Saulīte