21. martā sākumskolas vecuma bērni aicināti piedalīties radoši tehniskā darbnīcā “Katapulta”

Ziņa publicēta 12.03.2020
Lai iepazītu fizikas aizraujošo dabu un vērtīgi pavadītu laiku, kopā darot un mācoties, aicinām bērnus un viņu vecākus uz bezmaksas radoši tehnisku nodarbību “Katapulta”, kas notiks 21. martā no plkst. 11.00 līdz 12.30 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

Bērni vecumā no 7 gadiem darbnīcā, iepazīstot seno ieroci – katapultu, ko izmantoja, lai aizšautu lādiņu lielā attālumā, neizmantojot sprāgstvielas, izzinās elastības spēku, ķermeņa kustības trajektoriju, atvilkšanas un palaišanas leņķus.

Radošajā darbnīcā dalībnieki no pieejamiem materiāliem izgatavos katapultu, pārbaudīs to vairākās disciplīnās drošā veidā un pēc nodarbības varēs ņemt līdzi uz mājām.

Šī ir iespēja aizraujošā un bērniem interesantā veidā – eksperimentējot, praktiski darbojoties un spēlējoties, apgūt fiziku, attīstīt komunikācijas prasmes un darbošanos komandā.

Vietu skaits darbnīcā ir ierobežots, tāpēc aicinām pieteikties, rakstot uz e-pastu: info@esmaja.lv (norādot bērnu skaitu un vecumu). Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!


Bērnu radošo darbnīcu pavasara ciklā, kas notiek sadarbībā ar “Aspired Interactives”, nākamā nodarbība būs 25. aprīlī.

Tehniski radošo darbnīcu mērķis ir radīt interesi par STEM jeb zināšanu ietilpīgajām nozarēm (dabaszinātnes, tehniskās zinātnes, inženierzinātnes un matemātika), tehniskiem un inovatīviem risinājumiem.

Latvijā jauniešu interese par eksaktajām zinībām joprojām ir mazāka nekā interese par humanitāro zinātņu jomu. Nepietiekams STEM programmu absolventu skaits ir viens no iemesliem, kāpēc Latvijā trūkst cilvēkresursi pētniecībai un inovācijām. Ziņojums (2019. g.) par Latvijas pētniecības un inovāciju sistēmas pārvaldību, pasākumiem, kas vērsti uz cilvēkresursu attīstību pētniecībā un inovācijās (angļu valodā).


Svarīgi!
Ņemot vērā piesardzības pasākumus, kas ES mājā ir ieviesti attiecībā uz Covid-19 uzliesmojumu Latvijā, ieeja atļauta tikai personām, kuras 14 dienu laikā pirms pasākuma nav apmeklējušas slimības visvairāk skartos reģionus. Pasākuma dienā pie ieejas tiks novietots aktualizēts šo reģionu saraksts, un dalībniekiem būs jāparaksta īpaša deklarācija, lai varētu identificēt dalībniekus infekcijas gadījumā. Eiropas Komisijas pārstāvniecība nodrošinās personas datu aizsardzību un tikai pēc pieprasījuma tos nodos Slimību profilakses un kontroles centram.
Reģistrācija