ES iestāžu priekšsēdētāji nosaka prioritātes Eiropas nākotnei

Ziņa publicēta 03.02.2020
EP priekšsēdētājs Sassoli: “Pasaulē bez noteikumiem spēcīgākie uzkundzējas vājākajiem”

Prezidents Sassoli, pēc sniegtā paziņojuma atbildot žurnālistiem, teica “Padomājiet, kāpēc pašlaik visi mūs vēlas šķelt? Tāpēc, ka tad, ja ir kopīgi noteikumi, mēs dzīvojam labāk un aizstāvam vājākos. Kur nav noteikumu, dominē spēcīgākie. Varbūt tie, kas vēlas mūs šķelt, baidās no pasaules, kurā valda noteikumi. Šobrīd es uzskatu, ka ES nozīme slēpjas mūsu atbildē uz šo jautājumu. Ne vien mums, bet arī visai pasaulei, kurā jādzīvo pēc noteikumiem. Kur nav noteikumu, uzvar spēcīgākie, bet vājākie tiek izslēgti. Un ES to nevēlas”.

Pēc vakardienas sanāksmes Francijā Žana Monē mājā, kurā ES vadītāji - Dāvids Sasoli, Šarls Mišels un Urzula fon der Leiena šodien sniedza paziņojumus Parlamentārijā — EP apmeklētāju centrā Briselē.

Eiropas nākotne: Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Deivida SASSOLI paziņojums

Eiropas nākotne: Eiropadomes priekšsēdētāja Šarla Mišela paziņojums

Eiropas nākotne: Eiropas Komisijas priekšsēdētājas Urzulas fon der Leienas paziņojums

Apvienotās Karalistes aiziešana atver jaunu lappusi Eiropas Savienības vēsturē, un šodienas paziņojumu mērķis ir palūkoties uz iekšējiem un ārējiem uzdevumiem, kas jārisina nākamajos gados, kā arī pārdomāt, kā vairāk iesaistīt iedzīvotājus, pilsonisko sabiedrību un dalībvalstu parlamentus diskusijās un lēmumos, kas veidos Eiropas nākotni.