ES mājā oktobrī un novembrī notiks projektu rakstīšanas nodarbības iesācējiem

Ziņa publicēta 17.10.2019
Eiropas Savienības mājā no 29. oktobra līdz 19. novembrim ik otrdienu no plkst. 17.00 līdz 19.00 Laumas Celmas vadībā notiks praktiskas nodarbības iesācējiem par projektu rakstīšanu un ES finansējuma piesaisti.

Veiksmīgu projektu pamatā ir kvalitatīvi un pamatoti pieteikumi. Nodarbības būs īpaši noderīgas nevalstisko un citu organizāciju pārstāvjiem bez priekšzināšanām un iepriekšējas pieredzes projektu rakstīšanā un ES fondu finansējuma piesaistīšanā.

Projektu izstrādes, organizēšanas un vadības praktiķe, biedrības “Sadarbības platforma” valdes priekšsēdētāja Lauma Celma vadīs četras nodarbības:

  1. 29. oktobrī – Projekta ideja un mērķis, pieteikuma saturiskā izstrāde.
  2. 5. novembrī – Budžeta izstrāde un finanšu vadība, dažādu dokumentu izstrāde un lietvedība.
  3. 12. novembrī – Personālvadība, riski.
  4. 19. novembrī – Finanšu piesaistes iespējas un principi, aktuālie projektu konkursi.
Lauma Celma dalīsies pieredzē, kādas ir biežāk novērotās nepilnības projektu pieteikumu aizpildīšanā un problēmas projektu īstenošanas laikā, kā arī piedāvās iespēju dalībniekiem, pildot praktiskus uzdevumus, iegūt pamatzināšanas par projekta vadību no mērķa definēšanas līdz finanšu piesaistei.

Pasākumu norises vieta: ES māja, 1. stāvs, Aspazijas bulvāris 28, Rīga.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas. Vietu skaits pasākumos ir ierobežots (katrā grupā 30 dalībnieki).

Uz katru nodarbību pieteikšanās notiek atsevišķi. Interesenti var pretendēt uz dalību visās, vienā vai pāris nodarbībās. Aktuālā pieteikšanās saite tiks ievietota www.esmaja.lv un konkrētās nodarbības pasākumā ES mājas Facebook lapā nākošajā dienā pēc katras nodarbības, t.i., 30. oktobrī, 6. novembrī un 13. novembrī.

Uz pirmo cikla nodarbību 29. oktobrī (Projekta ideja un mērķis, pieteikuma saturiskā izstrāde) pieteikšanās notiek līdz 22. oktobrim (ieskaitot).

Aicinām ņemt vērā, ka pieteikšanās automātiski negarantē dalību pasākumā. ES mājas pārstāvji pēc visu pieteikumu saņemšanas izvērtēs katra pretendenta motivāciju, priekšroku dodot tiem, kuri gan pieteikušies ātrāk (hronoloģiskā secībā), gan skaidri pamatojuši, kā jau drīzumā plāno izmantot nodarbībā iegūtās zināšanas. Personīgi atbildes e-pasti visiem tiks nosūtīti 25. oktobrī. Apstiprinājums dalībai vienā nodarbībā nenozīmē automātisku apstiprinājumu dalībai pārējās nodarbībās.

Eiropas Savienība piešķir finansējumu dažādiem projektiem un programmām, kas nodrošina finansiālu atbalstu lauksaimniekiem, studentiem, zinātniekiem, NVO, uzņēmumiem, pilsētām, reģioniem un daudziem citiem, piemēram, šādās jomās: reģionu un pilsētu attīstība, nodarbinātība, sociālā integrācija, lauksaimniecība un lauku attīstība, jūrlietu un zivsaimniecības politika, pētniecība un inovācija, humānā palīdzība.

Pārskats par ES finansējuma programmām.
Finanšu ministrijas ES fondu informācijas resurss.