ANO Konvencijas par Bērna tiesībām 30. gadskārta

Ziņa publicēta 17.10.2019
20. novembrī Eiropas Parlaments organizēs augsta līmeņa konferenci, lai atzīmētu Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvencijas par Bērna tiesībām 30. gadadienu.

Paredzēts, ka konferences dalībnieki atskatīsies uz sasniegto progresu bērnu tiesību jomā, paveikto konvencijas darbības laikā, kā arī izvērtēs izaicinājumus, ar kuriem saskaras jaunā paaudze globālajā un digitālajā pasaulē.

Konferencē piedalīsies Beļģijas karaliene Matilde (Mathilde), kura ieņem UNICEF goda prezidentes amatu Beļģijā, Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Sasoli un Eiropas Komisijas vadītājas amatā ievēlētā Urzula fon der Leiena.

Konference godinās arī Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās Asamblejas ‘’Bērnu tiesību deklarācijas’’ 60. gadadienu.

Konferences delegāti apspriedīs bērnu tiesības dzīvot un attīstīties un bērnu tiesības sapņot.


Bērna tiesību aizsardzība un veicināšana

Eiropas Parlaments ir apņēmies aizsargāt un veicināt bērnu tiesības ne tikai Eiropā, bet visā pasaulē.

Konvencija par Bērna tiesībām

Konvencijas par Bērna tiesībām (KBT) mērķis ir nodrošināt bērnu tiesību īstenošanu visā pasaulē. Tas nodrošina, ka ES un tās dalībvalstis uzlabojušas normatīvo regulējumu, politikas virzienus un darbības, lai aizsargātu un veicinātu bērnu tiesības neatkarīgi no viņu valstspiederības vai uzturēšanās statusa.

Augsta līmeņa konference

KAD: Trešdien, 20. novembrī, pulksten 14:30-18:30 (pēc Centrāleiropas laika).

Reģistrēties šeit.

Reģistrēšanās nepilngadīgajiem.

Darbakārtības projekts.

Ats.: 20191010STO64046