Izrāde "Caps un Ciet jeb Vilks manipulators" ģimeņu sestdienā 21. septembrī

Ziņa publicēta 12.09.2019
Sestdien, 21. septembrī, plkst. 12.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā aicinām uz izrādi ģimenēm “CAPS un CIET jeb Vilks manipulators”.

Uzvedums veidots, par pamatu izmantojot Vidzemes augstskolas docentes, komunikācijas zinātnes doktores Solvitas Denisas-Liepnieces pasaku. Tas ir izglītojošs un izklaidējošs stāsts, kas bērniem palīdz saprast, kā veidojas informatīvā vide, mācīties kritiski izvērtēt redzēto vai dzirdēto, tostarp, internetā atrastos apgalvojumus tādās lapās, kas nav uzticami mediji, paturot prātā, ka ne viss ir tāds, kā tas izskatās.

Caur paralēlēm ar meža zvēru pasauli izrāde 7 – 10 gadus veciem bērniem māca vai vēlreiz atgādina par informācijas avotu pārbaudīšanas svarīgumu un to, cik viegli šobrīd ir manipulēt ar informāciju.

Ar bērniem tiksies un medijpratības gudrības atjautīgās etīdēs izspēlēs meža zvēri – Latvijas Kultūras akadēmijas absolventi, aktieri Una Eglīte, Rūdolfs Apse un Mārtiņš Gailis.

Vietu skaits pasākumā ir ierobežots, tādēļ aicinām pieteikties, rakstot uz e-pastu info@esmaja.lv. Lūgums norādīt bērnu skaitu un vecumu, kā arī pavadošo pieaugušo skaitu.
Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bez maksas.

Pirms un pēc izrādes aicinām izspēlēt drošas vides veidošanas spēli #Iedrošinātava, kā arī krāsot, zīmēt, salocīt savu origami, pildīt aizraujošus uzdevumus par ES dalībvalstīm un uzzināt daudz jauna!

Piektdien un sestdien, 20. un 21. septembrī, Eiropas Savienības mājas Atvērto durvju dienās notiks pasākumi, kuros varēs iepazīties ar jauno Eiropas Parlamentu, un izzināt, kā ES rūpējas par mūsu drošību ikdienā.

Plašāka informācija.