Jau šo sestdien ES mājā ģimenēm ar bērniem radoša nodarbība "Iepakosim videi draudzīgāk"

Ziņa publicēta 09.09.2019
Aicinām vecākus un bērnus šo sestdien, 7. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 13.30 uz radošu lekciju un praktisku nodarbību par to, kā videi draudzīgāk iepakot un uzglabāt skolas lietas. Pasākums notiks Eiropas Savienības mājā, 1. stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā. Nodarbība piemērota bērniem, kas ir vismaz 3 gadus veci.

Radošā sestdiena ES mājā notiks sadarbībā ar biedrību “Zero Waste Latvija”. Tās vadītāja Laura Treimane lekcijā stāstīs, kā bērnudārza un skolas dzīvei nepieciešamo (sporta apģērbu, mazās uzkodas, grāmatas u.c.) iepakot un uzglabāt videi draudzīgāk.

Pēc lekcijas radošā nodarbībā no veciem krekliņiem izgatavosim un apgleznosim auduma maisiņus. Aicinām līdzi ņemt t-kreklu, kas vairs netiks lietots, lai tam sniegtu otru elpu.

Pieteikšanās nodarbībai, rakstot uz e-pastu info@esmaja.lv. Lūgums norādīt bērnu skaitu un vecumu, kā arī pavadošo pieaugušo skaitu.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.


Par atkritumu daudzuma mazināšanu un pārvaldību ES

Saskaņā ar 2016. gada statistiku 47% no visiem ES sadzīves atkritumiem tiek pārstrādāti vai kompostēti. Atkritumus parasti uzskata par piesārņojuma avotu, taču pārdomātas apsaimniekošanas rezultātā tie var veicināt ekonomikas izaugsmi un nodarbinātību. Atkritumu pārstrāde palīdz ietaupīt vērtīgus resursus, izvairīties no dārgiem uzkopšanas pasākumiem un novērst veselības problēmas.

Vairāk par šo tēmu:
https://ec.europa.eu/environment/basics/green-economy/managing-waste/index_lv.htm

Eiropas Parlaments kā viena no likumdevējām iestādēm ir apstiprinājis aprites ekonomikas noteikumus, lai atbalstītu atkritumu pārstrādes mērķu noteikšanu.

Plašāka informācija:
http://www.europarl.europa.eu/factsheets/lv/sheet/76/resursu-efektiva-izmantosana-un-aprites-ekonomika


Par „Zero Waste” kustību

“ZeroWaste Latvija” ir kustība, kas apvieno bezatkritumu dzīvesveida entuziastus, lai dzīve bez lieku atkritumu radīšanas Latvijā kļūtu par normu. Organizācija veido un atbalsta videi draudzīgas alternatīvas piesārņojošiem ieradumiem, pakalpojumiem un precēm, un veicina to pārņemšanu plašākā sabiedrībā.
Reģistrācija