EP deputāti balso, lai mazinātu bezlīguma “Brexit” negatīvo ietekmi uz iedzīvotājiem

Ziņa publicēta 19.03.2019
Eiropas Parlamenta deputāti trešdien balsoja par virkni noteikumu, kam jāmazina iespējamā bezlīguma “Brexit” negatīvā ietekme uz iedzīvotājiem. Noteikumi attieksies uz tādām jomām kā gaisa transports un autotransports, “Erasmus” programma, sociālā drošība un zvejniecība.

Pēc Eiropas Parlamenta un ES Padomes aicinājuma Eiropas Komisija piedāvājusi virkni pasākumu, kam jāmazina negatīvās sekas, ko radītu Apvienotās Karalistes bezlīguma izstāšanās no Eiropas Savienības.

Tie paredz, ka “Erasmus” studenti vai pasniedzēji no Apvienotās Karalistes un citu ES valstu pilsoņi šajā valstī var īstenot paredzētās aktivitātes, ES turpina sniegt atbalstu pārrobežu projektiem Īrijā un Ziemeļīrijā un netiek pilnībā pārtraukti transporta sakari starp ES un Apvienoto Karalisti. Tāpat saskaņā ar noteikumiem ES un Apvienotās Karalistes kuģi ierobežotu laiku varētu turpināt zveju abu pušu teritoriālajos ūdeņos.

Ārkārtas pasākumi nedublē dalības ES sniegtās priekšrocības vai pārejas perioda noteikumus. Tie būtu spēkā noteiktu laiku, un tos vienpusēji pieņem ES. Tie stātos spēkā, ja līdzīgus noteikumus pieņemtu arī Apvienotā Karaliste.

Trešdien Eiropas Parlamenta deputāti atbalstīja šādus ārkārtas pasākumus:

Papildu informācija

Pieņemtie teksti būs pieejami šeit (13.03.2019)
Bezmaksas foto, video un audiomateriāli
Eiropas Komisijas paziņojums presei par ārkārtas pasākumiem atsevišķās nozarēs (19.12.2018)

Plašākai informācijai

Signe Znotiņa-Znota,
Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā
Tālr.: + 371 26440185
E-pasts: signe.znotina-znota@europarl.europa.eu