Pamatskolas klasei 18. martā iespēja piedalīties radošā nodarbībā "Zeme ir plakana!"

Ziņa publicēta 05.03.2019
Dalībai radošajā nodarbībā „Zeme ir plakana!", kas notiks pirmdien, 18. martā, no plkst. 10.30 līdz 12.00 meklējam zinātkāru 7. vai 8. klasi.

Aicinām skolotājus līdz 10. martam pieteikt savu klasi, rakstot uz e-pastu info@esmaja.lv. Vēršam uzmanību, ka klasei jāizpilda mājas darbs – kopā ar pieteikumu jāiesūta arī trīs dažādi ziņu virsraksti par kādu Eiropas Savienības lēmumu VIDES jomā.

12. martā no visiem pieteikumiem (ar sekmīgi izpildītu mājas darbu) izlozēsim vienu klasi, kurai būs iespēja bezmaksas nodarbību apmeklēt. Ja izlozētā klase būs no skolas, kas atrodas ārpus Rīgas, piedāvājam apmaksāt brauciena degvielas izdevumus.

Nodarbības mērķis ir pilnveidot skolēnu izpratni par informāciju: kā tā rodas, kā un kāpēc tiek izplatīta, kas ir ticama, faktos balstīta informācija, kā informācija ietekmē tās saņēmējus. Nodarbībā veidosim paši savas Ziņas! Izmantosim populārākās manipulācijas tehnikas un mācīsimies tās saskatīt mediju ziņās.

Nodarbību vadīs Liene Valdmane, "Drošāka interneta centrs" Izglītības darba vadītāja.


Uzziņai

Eiropas Medijpratības nedēļa, kas notiks no 18. līdz 22.martam, ir jauna Eiropas Komisijas iniciatīva, lai uzsvērtu mediju lietotprasmes sociālo nozīmi un veicinātu plašsaziņas līdzekļu lietotprasmes iniciatīvas un projektus visā Eiropas Savienībā. Plašāka informācija (angļu valodā).

Tehnoloģiju straujā attīstība lielā mērā ietekmē sabiedrību, arī veicina digitālo pratību un mediju straujo attīstību, kas savukārt maina veidu kā sabiedrība sazinās, komunicē viens ar otru, mācās un strādā. Ikdienas darbības nomaina tās pašas darbības, tikai digitālajā vidē.

Augsts medijpratības līmenis ir galvenais faktors, kas ļauj iedzīvotājiem pieņemt apzinātus lēmumus digitālajā laikmetā. Mediju lietotprasme ir priekšnoteikums dinamiskai, modernai demokrātijai, kas ir īpaši būtiski gaidot Eiropas Parlamenta jeb Eiropas vēlēšanas, kas Latvijā notiks 2019. gada 25. maijā.
Praktiska informācija pārdomātai dalībai vēlēšanās.
 
Reģistrācija