Eiropas vēlēšanu gadā - jauniešu līdzdalības pasākumi visā Latvijā

Ziņa publicēta 18.01.2019
Jau trešo pavasari Eiropas Parlamenta birojs Latvijā (EPBL) rīkos jauniešu līdzdalības pasākumus - vēlēšanu ģenerālmēģinājumus Latvijas reģionos un debates par Eiropas vēlēšanu tēmu.

Jaunatnes līdzdalības pasākumu ciklu “#BalsoTu - kā, kāpēc, par ko?” EPBL aizsāka 2017. gadā, bet šogad tas ieguvis jaunas krāsas un akcentus, kļūstot par daļu no Eiropas vēlēšanu kustības #ŠoreizEsBalsošu. Tās platformā šoreizesbalsošu.eu reģistrējušies jau vairāk nekā 100 tūkstoši eiropiešu. Šī Eiropas mēroga kustība iedrošina ne vien runāt par līdzdalību, bet arī iesaistīties un līdzdarboties pašiem.

Šogad jauniešu līdzdalības pasākumi #ŠoreizEsBalsošu sastāvēs no divām centrālajām aktivitātēm - debatēmun vēlēšanu ģenerālmēģinājumiem:

- Debates - #ŠoreizEsBalsošu. Kāpēc?

Sadarbībā ar biedrību “Debašu centrs” jaunieši no visas Latvijas semestra garumā meklēs faktus un slīpēs argumentus par Eiropas vēlēšanu nozīmi ikdienā un nākotnē.

- Vēlēšanu ģenerālmēģinājumi - #ŠoreizEsBalsošu. Par ko?

Vēlēšanu ģenerālmēģinājumi Latvijas reģionos ļaus ikkatram iemēģināt roku vēlēšanu procesā, kā arī celt savu pašapziņu, izprotot un apzinoties savas balss nozīmi un spēku. Īpaši būtiski tas ir šogad, jo 25. maijā notiks Eiropas vēlēšanas, kas daudziem jauniešiem būs pirmās.

Jauniešu līdzdalības pasākumi sāksies tieši 100 dienas pirms Eiropas vēlēšanām - 15. februārī, un līdz pat maijam aicinās būt daļai no aizraujošā vēlēšanu karuseļa.

Eiropas vēlēšanu kustība #ŠoreizEsBalsošu

Kam tā domāta?

Kustība #ŠoreizEsBalsošu pieder visiem eiropiešiem - gan tiem, kuri Eiropas vēlēšanās piedalīsies pirmo reizi, gan tiem, kas pie vēlēšanu urnām 25. maijā dosies atkārtoti. Iesaisties un pārstāvi Latviju - galu galā, ne visur pasaulē cilvēkiem ir balss, kas skaitās!

Kā iesaistīties?

  1. Reģistrējies www.soreizesbalsosu.eu;
  2. Pastāsti citiem klātienē un sociālajos tīklos, ka Tu piedalīsies Eiropas vēlēšanās šī gada 25. maijā un kādēļ to darīsi;
  3. Kļūsti par brīvprātīgo un attīsti savas prasmes runāt par Eiropu, organizēt līdzdalības pasākumus un veidot digitālo saturu!