Tikšanās ar ceļotājiem Laini Pērsi un Arturu Driņinu

Ziņa publicēta 28.07.2020
2020. gada 12. augustā plkst. 17:00 Madonas novada bibliotēkā laipni aicinām uz tikšanos: “Iegriez pasauli kopā ar aizrautīgajiem ceļotājiem – Laini Pērsi un Arturu Driņinu”! Ja vēlaties doties neklātienes ceļojumos, gūt pozitīvu enerģiju un kūsājošu dzīvesprieku, tad izbrīvējiet sev laiku, lai pabūtu kopā ar mums trešdienas pēcpusdienā. Mūsu viesi teic, ka ir palikušas vairs tikai kādas 100 neapceļotas valstis!

Ceļošana - tā ir un būs iespēja izzināt savas fiziskās un emocionālās robežas, tā ir iespēja svinēt dzīvi, iepazīt pasauli. Pusotru mēnesi viņi ir Latvijā, tādēļ izmantosim izdevību, lai ieklausītos stāstījumā, viņu abu redzējumā.   Laine ir diplomēta angļu valodas skolotāja un Arturs – pavārs. 2015. gadā viņi devās apkārt pasaulei ar autostopiem. Savu piedzīvoto un gūto ceļošanas pieredzi, mēnešiem esot prom no Latvijas, L. Pērse aprakstījusi grāmatās no sērijas „Ar stopiem apkārt pasaulei!": “Ziemeļamerikas kokteilis”, “Ugunīgā Dienvidamerika”, “Āzijas brīnumi”, “Neparastā Eiropa un kripatiņa Āfrikas” un nupat iznākušajā grāmatā “Uz zemi kājām gaisā”. Sekot ceļojumu piezīmēm var arī blogā „Iegriez Pasauli. Spin the world”, lasīt iespējams gan latviešu, gan angļu valodā. 6. jūlijā L. Pērse bija radio raidījuma “Monopols” viešņa (atkārtojums 20. jūlijā), viņas optimismu, smaidu nevarēja nepamanīt pat no attāluma. Varbūt tiešām tikai tā ir iespējams būt mēnešiem prom no mājām, iepazīt neskaitāmas vietas un cilvēkus – iekšēji starojot.

Katra atgriešanās mājās ir vārdos neaprakstāma sajūta, bet Laine mēģina: “Mēs esam mājās! Sirsniņa ietrīsas. Ceļojums ir galā. Esam piezemējušies. “Arča, pagaidi, es negribu iet tik ātri! Es gribu visu sajust! Lēnām!” Apkārt visi runā pazīstamā mēlē. Mūsējā. Tik dīvaini skan šī valodiņa! Jau liekas, ka esam lielā ģimenē. Cik daudz latviešu!”  - “Un sajūta pēc ceļojuma. Kaut to arvien varētu atsaukt atmiņā! Tā ir visilgstošākā sajūta. Viskarstākā sajūta. Liekas, ka esmu vairākus centimetrus virs zemes. Smaidīt, vienkārši gribas smaidīt. Gribas katru rokās paņemto priekšmetu novietot maigāk. Gribas klusumā iet un apzināties katru elpas vilcienu. Viss ir tik dīvains. Tā kā sapnī. Vai tiešām esmu te? Tas brīdis, kad viss šķiet tik skaists un neticams. Kā to gribas neaizmirst! Pasaules smaids ir manī. Tāds iekšējs miers. Un prieks. Laime. Nav ne dusmu, ne nīgruma. Katru dienu ir tāds prieks mosties!”   Gaidīsim ceļotājus, lasītājus, interesentus bibliotēkā! Tiekamies!