Digitālā nedēļa 2020 Madonā - ATCELTS

Ziņa publicēta 12.03.2020
No 23.-27. martam Madonā notiks Digitālās nedēļas 2020 aktivitātes, aicinot ikvienu reģiona iedzīvotāju apgūt jaunas digitālās iemaņas vai atsvaidzināt esošās. VISAS DIGITĀLĀS NEDĒĻAS AKTIVITĀTES MADONĀ ATCELTAS!!!

23.martā 10:00 datorapmācības iesācējiem - pirmā nodarbība, kuras ietvaros dalībnieki iepazīstas ar datora uzbūvi, datoru veidiem, apgūst datora ieslēgšanu un izslēgšanu, iepazīst populārākās programmas, mācās strādāt ar peli, iepazīst tastatūru, uzsāk vienkāršas darbības datorā. Pieteikšanās: 64820912, esip@madona.lv

24.martā 13:00 konference “Pētnieks un darītājs drošā vidē”, ko organizē Latvijas Universitātes (LU) Madonas filiāle, sadarbībā ar Madonas novada pašvaldības Izglītības nodaļu un Madonas novada bibliotēku. Konferencē Madonā ar referātiem piedalīsies LU pētnieki, filiāles absolventi un izglītības iestāžu pedagogi, lai klausītājus iepazīstinātu ar savu veikto pētījumu rezultātiem un dalītos ar piemēriem no prakses.

25.martā 10:00 nodarbība “IKT rīki ikdienas darbā”, kuras laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīst un praktiski izmēģināt dažādus rīkus, ar kuru palīdzību padarīt interesantāku ikdienu, prezentācijas, darba tikšanās, nodrošināt skolniekiem aizraujošu mācību saturu.

26.martā 10:00 informatīvs pasākums “Nāc un uzzini par NVA e-pakalpojumiem!” par Nodarbinātības valsts aģentūras piedāvātajiem e-pakalpojumiem (CV reģistrēšanu, vakanču meklēšanu, pieteikšanos vakancēm, testu izpildi NVA pašapkalpošanās portālā). Interaktīvās e-apmācības: Kā veidot efektīvu darba meklēšanas stratēģiju, Finanšu pratība un Motivācijas vēstules sagatavošana un sagatavošanās darba intervijai.

26.martā 11:00 “Bankas datorā un telefonā”. Tā kā no 27.marta plānots slēgt Swedbank Madonas filiāli, bankas pārstāvji piedāvā tikšanos ar interesentiem, lai skaidrotu turpmākās rīcības un stāstītu par tehnoloģisko progresu, bankas iespējām datorā un telefonā.

27.martā 10:00 lekcija “Dezinformācijas atpazīšana un iespējamās rīcības”. Viltus ziņas, dezinformācija, troļļu rūpnīcas – ik pa brīdim nākas saskarties ar šādiem jēdzieniem un reālām dzīves pieredzēm. Kā atpazīt viltus ziņas, dezinformāciju un kādas ir iespējamās rīcības? Lekcijas laikā būs iespēja iepazīt rīkus, ar kuru palīdzību iespējams atšifrēt safabricētas fotogrāfijas, video, dezinformāciju.

Visas Digitālās nedēļas 2020 Madonā aktivitātes organizē Europe Direct informācijas centra Gulbenē Madonas informācijas punkts kopā ar sadarbības partneriem.

Laipni aicinām iesaistīties!