Ķīnas ainiņas

Ziņa publicēta 27.01.2020
Sestdien, 2020. gada 8. februārī pulksten 12.00 aicinām uz sarunu ar Madaru Smalko - par Ķīnā gūto darba pieredzi, iespaidiem, apceļojot vareno lielvalsti, kultūras īpatnībām, par praktiskām niansēm, dodoties uz Ķīnu darba meklējumos un šķērsojot Eiropas Savienības robežas. Visbeidzot, par to, kas motivē atgriezties dzimtenē un kā atkal atrast sev vietu tepat – Latvijā.

Kāpēc cilvēki izvēlas migrēt prom no Latvijas, dodoties ārpus Eiropas Savienības robežām - vai tie ir labākas dzīves, labāka atalgojuma meklējumi, vai pašapliecināšanās.

Kāda ir motivācija atgriezties dzimtenē? Ko devusi Ķīnas pieredze un kādas iespējas radušās pēc atgriešanās Latvijā?

Madara Smalkā absolvējusi Madonas Valsts ģimnāziju, studējusi Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātē, apgūstot specialitāti – sinoloģija. Ķīniešu valodas apguve bijis lielākais pamudinājums izmēģināt laimi Ķīnā, turp dodoties ar mērķi – atrast darbu un attīstīt valodas prasmes.  

Dažādu apstākļu sakritības vadīta, Madara 2011. gada augustā nonākusi Uhaņā, kur darba pieredze gūta bērnudārzā Maron International Kindergarden, strādājot par angļu valodas skolotāju, vēlāk darbu turpinot Helen Doron English angļu valodas centrā un pēdējā gadā mācību centrā Super Nice Kids.

Šobrīd Madara strādā Latvijas Universitātes Konfūcija institūtā, PIKC NMV Rīgas Doma Kora skolā un Rīgas Kultūru vidusskolā. Brīvajā laikā dzied Latvijas Universitātes korī “Minjona”, nodarbojas ar amatierfotografēšanu, apgūst svešvalodas.

Pasākuma laikā atklāsim Madaras Smalkās fotogrāfiju izstādi “Ķīnas ainiņas”. Tajā atspoguļoti spilgtākie iespaidi un atmiņā paliekoši stāsti, kas gūti vairākus gadus pavadot Ķīnā.


Informāciju apkopoja:

Daiga Poča-Lapiņa

Madonas novada bibliotēkas

Pakalpojumu nodaļas vadītāja