Madonas novada bibliotēka aicina zināt, izzināt, saprast

Ziņa publicēta 24.10.2019
Valdis Klišāns ir vēstures skolotājs, pasniedzējs LU Vēstures un filozofijas fakultātē, kurš vairāk kā 30 gadus darbojas izglītības sistēmā, grāmatu autors, redaktors, mācību materiālu veidotājs. Viņš raksta grāmatas populārzinātniskā valodā, atspoguļojot notikumus savstarpējā mijiedarbībā: pasaulē, Eiropā un Latvijā.

30. oktobrī plkst. 14:00 Madonas novada bibliotēkā tiksimies ar autoru un uzzināsim vairāk par jaunajām vēstures grāmatām. 2018. gadā iznāca "Latvijas vēsture no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām Baltijas, Eiropas un pasaules vēstures kontekstā", “Latvijas valsts stāsts” – viena no gada pirktākajām grāmatām,  “grāmata, kurai jābūt ikvienas ģimenes bibliotēkā”,  bagātināta fotogrāfijām, zīmējumiem, plakātiem, kartēm, pastkastītēm, kurās ievietoti dažādu laika posmu laikrakstu fragmenti,  atklātnītes.  Pagājušajā gadā iznāca arī grāmata “Latvijas vēstures ilustrēta hronoloģija”, kuras redaktors un līdzautors bija V. Klišāns, interesants, māksliniecisks Latvijas novadu vēstures  izdevums, kura garums ir vairāk kā septiņi metri.   

Madonas Valsts ģimnāzijā plkst. 12:20 ieklausīsimies V. Klišāna stāstījumā, kā mācīties vēsturi, aizdomāsimies, vai noderīgāk ir zināt, vai saprast vēsturi.

Tikšanās norit Madonas novada bibliotēkas VKKF atbalstītā projekta “Pārlapojam grāmatas kopā ar autoru” ietvaros. Laipni aicinām!


Sarmīte Radiņa