Tikšanās ar prozas autori un dziesminieci Janu Egli

Ziņa publicēta 17.04.2019
Grāmatu svētku ietvaros – 26. aprīlī 13:00 – Madonas novada bibliotēkas Uzziņu lasītavā apmeklētājiem piedāvāsim pirmo meistarklasi “Stāstām stāstu!”. Ieklausīties un līdzdarboties aicinās prozas autore un dziesminiece Jana Egle.

J. Egles stāstu krājums “Gaismā” saņēma Latvijas Literatūras gada balvu 2017 par labāko prozas darbu. Pērn iznākusi jauna stāstu  grāmata “Svešie jeb miļeņkij ti moi”, kura arī šogad ir Latvijas Literatūras gada balvas 2018 Labākais prozas darbs  nominantu vidū. Autore nebaidās spēcīgi rakstīt par 20 – 21. gadsimta Latviju, tās dažādu sociālo  slāņu cilvēkiem.

“Rakstu par visu to, kas man ir svarīgs. Par cilvēkiem, viņu attiecībām, par notikumiem, kuri tās ietekmē, par saitēm, kuras saista mūs visus, neatkarīgi no tā, cik tuvi vai sveši cits citam esam” – tā autore.

Laikā, kad viena pēc otras nāk klajā grāmatas par novadiem, pagastiem, uzklausām cilvēku atmiņas, katra individuālo stāstu, laikā, kad tik populāra kļuvusi stāstu stāstīšana, kad norit pasākumi Stāstu bibliotēkās, kad mūsu vidū ir rakstoši un vēl tikai rakstīt griboši autori, laipni aicinām ikvienu interesentu ieklausīties autores pieredzē, padomos un redzējumā.



Sarmīte Radiņa,
‌galvenā bibliotekāre