Digitālā nedēļa 2019 Madonā

Ziņa publicēta 14.03.2019
Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija no 25. līdz 29. martam organizē “Eiropas Digitālo nedēļu” Latvijā. “Digitālā nedēļa” Latvijā tiek organizēta Eiropas kampaņas ALL Digital week 2019 ietvaros un notiek jau 10 reizi (iepriekšējais nosaukums – E-prasmju nedēļa).

Madonas novada bibliotēka kā reģionālais koordinators un Europe Direct informācijas centra Gulbenē Madonas informācijas punkts no 25. līdz 28. martam interesentiem piedāvās dažādas aktivitātes, lai apgūtu jaunas vai nostiprinātu esošās digitālās prasmes, uzsvaru liekot uz digitālās identitātes jautājumiem, iedzīvotāju digitālo prasmju attīstīšanu un digitālajiem pakalpojumiem, drošību un pārliecību lietot digitālās tehnoloģijas, kā arī kritisko domāšanu un mediju pratību.

25. martā 11:00 “Sabiedrības digitālā transformācija” - apmācības, kuru laikā tiks pārrunāti jautājumi par digitālo identitāti, drošību un pārliecību lietot digitālās tehnoloģijas, kā arī apspriesti kritiskās domāšanas un mediju pratības jautājumi, ar iespēju pārbaudīt informācijpratības un mediju pratības līmeni.

26. martā 11:00 “Dari digitāli! Digitālās prasmes ikdienā” - apmācības, individuālas konsultācijas, kuru ietvaros pilsētas, novada un arī reģiona iedzīvotājiem būs iespēja iepazīties ar portālā Latvija.lv pieejamajiem e-pakalpojumiem, iespēja saņemt palīdzību un konsultācijas par sistēmām un vietnēm, kurās nepieciešama identifikācija, autentifikācija un/vai autorizācija, izmantojot e-parakstu, Smart ID u.c.

27.martā 11:00 informatīvs seminārs "Nodarbinātības valsts aģentūras piedāvātie pakalpojumi karjeras izaugsmei un darba meklēšanas prasmju pilnveidei". Informatīvais pasākums par NVA piedāvātajiem e-pakalpojumiem (CV reģistrēšanu, vakanču meklēšanu, pieteikšanos vakancēm, testu izpildi NVA pašapkalpošanas portālā). E-apmācības: Finanšu pratība un Motivācijas vēstules sagatavošana un sagatavošanās darba intervijai. Interneta pielietošanas iespējas darba meklēšanā. Praktiska darbošanās.

28.martā “Kļūsti digitāls! Datorapmācības iesācējiem”. Apmācības, individuālas konsultācijas, kuru ietvaros pilsētas, novada un arī reģiona iedzīvotājiem ir iespēja apgūt pamatiemaņas darbā ar Microsoft Word, Power Point, Excel programmām, kā arī informācijas meklēšanu internetā, darbības sociālajos tīklos un vietnēs, kurās nepieciešama autorizēšanās ar internetbankas vai eID palīdzību.

28.martā no 9:00 “Atvērtā durvju diena NVA Madonas filiālē”. Visas dienas garumā karjeras konsultanti un filiāles darbinieki sniegs individuālas konsultācijas par NVA piedāvātajiem e-pakalpojumiem un interneta pielietošanas iespējām darba meklēšanā.


Visas aktivitātes bez maksas.


Informāciju apkopoja:

Daiga Poča-Lapiņa

Pakalpojumu nodaļas vadītāja

t.: 64820912