Jaunieguvumi februārī

Ziņa publicēta 06.06.2019
Šeit iespējams aplūkot izdevumus, kas Abonementa krājumā iegādāti 2019.gada februāra mēnesī.

Kronins, Džastins.  Spoguļu pilsēta / Džastins Kronins ; no angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga ; redaktore Anda Brazauska. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 702, [2] lpp. : ilustrācijas ; 23 cm. - Divpadsmit ir iznīcināti, ir beidzies briesmīgais, simts gadus ilgais tumsas valdīšanas laiks pēc visas līdzšinējās pasaules gala. Izdzīvojušie dodas ārā aiz sava patvēruma sienām, apņēmušies veidot jaunu civilizāciju un ar gaišu cerību raudzīdamies nākotnē. Taču tālu mirušā metropolē gaida viņš. Entonijs Kārters. Nulle. Pirmais, Divpadsmit tēvs. Kārteru joprojām vajā sāpes, kas satrieca pīšļos viņa cilvēka dzīvi, spilgti deg pārtapšanas uzšķiltā naida liesma. Nulles niknums tiks dzēsts vien tad, kad viņš nogalinās Eimiju – cilvēces vienīgo cerību, Meiteni no Nekurienes, kura dzimusi, lai stātos viņam pretī. Vēl pēdējo reizi tumsa cīnīsies ar gaismu, un Eimija un viņas sabiedrotie uzzinās savu likteni... - "Spoguļu pilsēta" ir triloģijas ("Pāreja" (2010)" un "Divpadsmit" (2014) noslēdzošā daļa.
        ISBN 9789934076114.
        Psiholoģiskās spriedzes proza, amerikāņu.

Jūnasons, Jūnass.  Simtviengadnieks, kas domāja pārāk daudz / Jūnass Jūnasons ; no zviedru val. tulk. Dace Deniņa. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019] (Jelgavas tipogrāfija). - 414, [2] lpp. ; 20 cm.
        ISBN 9789934079511.

Bisī, Mišels.  Laiks ir slepkava : romāns / Mišels Bisī ; no franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova ; Arņa Kilbloka vāka dizains ; redaktore Margita Krasnā. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2019. - 477, [1] lpp. : ilustrācija ; 22 cm. - (Zvaigznes trilleris). - Franču rakstnieks M. Bisī latviešu lasītājiem ir pazīstams no romāniem "Meklējot Spāri" (2016) un "Melnās ūdensrozes" (2017). Francijā viņš ir otrais visvairāk pārdoto grāmatu autors un saņēmis vairāk nekā sešpadsmit literārās godalgas. Kad M. Bisī neraksta romānus, viņš strādā par ģeogrāfijas profesoru Ruānas Universitātē. Romānā 2016. gada vasarā Klotilde pavada atvaļinājumu Korsikā kopā ar vīru un pusaudzi meitu. Šī ir pirmā reize, kad viņa atgriezusies uz salas pēc vecāku un brāļa bojāejas automašīnas avārijā, kas notika pirms divdesmit septiņiem gadiem. Arī viņa toreiz atradās mašīnā, taču brīnumainā kārtā izdzīvoja. Atgriešanās Korsikā liek Klotildei atminēties pusaudzes gadus, un viņa atkal satiekas ar vecvecākiem – salā ietekmīgas korsikāņu ģimenes locekļiem. Bet tad viņa saņem vēstuli, kuru parakstījusi Palma, viņas māte, it kā sieviete vēl būtu dzīva. Pamazām atgriežas atmiņas, liekot Klotildei apšaubīt pagātnes notikumus.
        ISBN 9789934077784.
        Psiholoģiskās spriedzes proza, franču.

Pērse, Laine, 1990-.  Ar stopiem apkārt pasaulei : Ziemeļamerikas kokteilis / Laine Pērse, teksts, fotogrāfijas. - Rīga : Laine Pērse (autora izdevums), 2017 (SIA "Jelgavas tipogrāfija"). - Skrīveri : autores izdevums, 2017. - Jelgava : Jelgavas tipogrāfija. - 254, [1] lpp. : ilustrācijas, kartes ; 22 cm. - (Ar stopiem apkārt pasaulei / Laine Pērse ; 1. grāmata). - Divu latviešu solis pasaulē - sešdesmit četru valstu dziļumā, piecu kontinentu platumā, septiņpadsmit mēnešu garumā. Galvenais pārvietošanās veids ir autostopi. Pirmā grāmata "Ziemeļamerikas kokteilis" no grāmatu sērijas "Ar stopiem apkārt pasaulei" atspoguļo Laines un Artura ceļojuma sākumu, dodoties ar stopiem no Kanādas līdz pat Panamai, lai tālāk turpinātu piedzīvojumus Dienvidamerikā. Grāmata parāda jauniešu ilgā ceļa sākumu - atklājumus, ieteikumus, dēkas un pašas pasaules spožumu.
        [1. grām.].
        ISBN 9789934192326.
        Ziemeļamerika - Ceļojumu apraksti.

Pērse, Laine, 1990-.  Ugunīgā Dienvidamerika / Laine Pērse, teksts, fotogrāfijas ; redaktore Uguntiņa. - [Skrīveri] : [autorizdevums], [2017]. - [Jelgava] : Jelgavas tipogrāfija. , ©2017. - 317, [2] lpp. : ilustrācijas, kartes, tabulas ; 22 cm. - (Ar stopiem apkārt pasaulei / Laine Pērse ; II [2]). - Divu latviešu solis pasaulē - sešdesmit četru valstu dziļumā, piecu kontinentu platumā, septiņpadsmit mēnešu garumā. Galvenais pārvietošanās veids ir autostopi un mugursomā guļ uzticamā telts. Otrā sērijas "Ar stopiem apkārt pasaulei" grāmata atspoguļo Laines un Artura ceļojumu Dienvidamerikā, dodoties ar stopiem no Kolumbijas līdz pat Brazīlijai, cauri deviņām Latīņamerikas valstīm, lai tālāk turpinātu piedzīvojumus Eiropā. Grāmata atklāj jauniešu gūtās atziņas, neparasto pieredzi, piedzīvojumus un pašas pasaules dzirkstelīti.
        [2. grām.].
        ISBN 9789934872402.
        Dienvidamerika - Ceļojumu apraksti.

Hants, Toms.  Killera izvēle : romāns / Toms Hants; no angļu valodas tuklojis Jāzeps Springovičs; vāka noformējums: Artūrs Zariņš; redaktore Liene Akmens. - Rīga : Kontinents, [2019]. - [Silakrogs] : PNB Print. , ©2019. - 383, [1] lpp. ; 21 cm. - Gerija Fostera dzīve ir ievirzījusies pareizajā gultnē. Pēc gadiem ilgiem pūliņiem viņa sieva Beta beidzot ir gaidībās, un viņš tikko uzsācis savu biznesu. Taču viens acumirklis sagrauj ilūzijas par laimīgu nākotni.
        ISBN 9789984359328.
        Psiholoģiskās spriedzes proza, amerikāņu.

Kursīte, Elīna, 1986-.  Latgales pēdējie mohikāņi / Elīna Kursīte, fotogrāfijas ; tekstu sarakstīja Rūta Šmite ; gramatiku pārbaudīja un kļūdas laboja Evelīna Zilgalve ; tulkoja Kintija Puzāne ; ievads: Janīna Kursīte. - Rīga : Rundas, 2018. - 156, [3] lpp. : fotogrāfijas ; 22 x 27 cm. - Grāmata "Latgales pēdējie mohikāņi" ir turpinājums 2016. gadā izdotajai grāmatai "Latvijas pierobežas pēdējie mohikāņi". Mohikāņi kādreiz bija liela indiāņu cilšu apvienība Ziemeļamerikā. 17. gs. sākumā viņu bija vēl 35 tūkstoši, bet jau 18. gs. otrajā pusē vairs tikai ap 300 cilvēku. Rūtas Šmites stāsti un Elīnas Kursītes fotogrāfijas ir par palikušajiem - par pēdējiem mohikāņiem: vilkiem, kas sīksti turas dzimtajos ciemos, nedaudzos kaimiņus uztverot kā radus, kā nelielā bara biedrus. Cik kolorīti ir autoru ieraudzītie mohikāņi, tikpat kolorīti ir arī vietu nosaukumi, kur viņi dzīvo. - Teksts paralēli latviešu un angļu valodā.
        ISBN 9789934829758.
        Pierobežas - Latvija - Latgale. Lauku iedzīvotāji - Latvija - Sociālais stāvoklis - 21 gs - Latgale. Dzīvesstāsti - Latvija - Latgale. Dokumentālā fotogrāfija - Latvija - Latgale. Ģeogrāfiskie nosaukumi - Latviešu valoda. Ciemi - Latvija - Latgale. 
        Latgale (Latvija) - Iedzīvotāji. 
        Gadījumu izpēte. Fotogrāfijas.

Šmits, Pēteris.  Latviešu mitoloģija / P. Šmits. - Atkārtots izdevums. - [Code, Bauskas novads] : [Aleksandrs Aleksandrovs], 2019. , ©2019. - 173, [2] lpp. ; 21 cm. - P. Šmits - valodnieks, etnogrāfs, folklorists. Latvijā pazīstams ar saviem darbiem par latviešu folkloru un etnogrāfiju. Ieskatu mitoloģijā sniedz tautasdziesmas, hronikas un citas senas rakstiskas liecības par senlatviešu ticējumiem un rituāliem, kas saglabāti no 12. un 13. gadsimta. Senči dzīvoja saskaņā ar Dabas (Dieva) likumiem. Viņi zināja, ka dabā eksistē ne tikai acīm redzamais un rokām taustāmais, bet pastāv augstāki spēki. No visām dievībām visaugstākā ir Dievs. - 2019. gadā atkārtoti izdots 1926. gada papildinātais izdevums.
        ISBN 9789934876509.
        Mitoloģija, baltu.

Gailīte, Mārīte.  Siltumnīcas : uzbūvē sapņu māju saviem augiem! : uzbūve un seguma izvēle ; laistīšanas un vēdināšanas ABC ; pārbaudītas un jaunas šķirnes / Mārīte Gailīte, Ilona Klovāne ; Aijas Andžānes vāka grafiskais noformējums ; atbildīgā redaktore Jūlija Dibovska ; literārā redaktore Inga Bērze ; zīmējumi: Elīna Kokareviča ; iekšlapu grafiskais noformējums: Baiba Lūsīte-Teikmane. - Rīga : Latvijas Mediji, 2018. - 215 lpp. : ilustrācijas ; 24 cm. - Dārzeņkopības speciāliste Mārīte Gailīte un žurnāla "Praktiskais Latvietis" žurnāliste Ilona Klovāne atbild uz vairākiem būtiskiem jautājumiem, ko vēlas zināt katrs mazdārziņa īpašnieks: kā pareizi novietot siltumnīcu, kādu segumu un konstrukciju izvēlēties, kā siltumnīcu uzcelt pašam, vai apsildāma siltumnīca atmaksājas, kādas dobes veidot, kā rūpēties par laistīšanu, vēdināšanu un apputeksnēšanu, kā sargāt no salnām, kā audzēt stādus, kādas šķirnes tomātus, papriku, gurķus, burkānus izvēlēties, ar ko mēslot un cik daudz, kādi kaitēkļi un slimības apdraud siltumnīcu, ko darīt siltumnīcā gadalaiku ritumā, kam noder lecektis. Grāmata adresēta ikvienam, kas vēlas izmēģināt ko jaunu vai ļauties dārzkopības priekam bez iepriekšējās pieredzes. - Grāmatas nodaļas "Montējam polikarbonāta siltumnīcu" teksta autore Inita Šteinberga.
        ISBN 9789934154416.
        Siltumnīcas. Siltumnīcas - Projektēšana un celtniecība. Siltumnīcas - Apkure un ventilācija. Siltumnīcu dārzkopība. Siltumnīcu augi. Siltumnīcu augi - Mēslojums. Siltumnīcu augi - Slimības un kaitēkļi. Siltumnīcu augi - Ūdens prasības. Lecektis. Ziemas dārzi.

 Latvija 1918-2018 : valstiskuma gadsimts / sastādījuši: Ivars Ījabs, Jans Kusbers, Ilgvars Misāns, Ervīns Oberlenders ; redaktori: Ivars Ījabs, Ilgvars Misāns ; tulkotāja latviešu valodā Maija Levāne ; literārā redaktore Astra Feldmane ; Māra Garjāņa dizains. - Rīga : Mansards, 2018. - 366, [1] lpp. : diagrammas, karte ; 22 cm. - Bibliogrāfija: 339.-[350.] lpp. un zemsvītras piezīmēs. - Šis ir populārzinātnisks izdevums, kas cenšas aptvert visu gadsimtu kopš Latvijas valsts dibināšanas tā dažādībā un pretrunīgumā, tostarp arī attīstību pēc neatkarības atjaunošanas, aplūkojot gan vēsturiskos un politiskos aspektus, gan ekonomiku, izglītību un kultūru no valsts dibināšanas līdz mūsdienām. Krājums ir vācu un latviešu autoru kopdarbs par svarīgākajiem atskaites punktiem Latvijas valsts tapšanā un attīstībā. Grāmatas uzdevums ir parādīt aizvadīto Latvijas valstiskuma simtgadi plašākā perspektīvā, ierakstot to arī Eiropas kopējā vēsturē. Šajā grāmatā tiek aplūkota ne tikai latviešu nācijas tapšana un pašnoteikšanās nepieciešamība, bet arī vācbaltiešu un krievu loma Latvijā, valstiskuma un vietējo procesu mijiedarbība ar dažādiem reģionālajiem un globālajiem faktoriem, bez kuriem mūsu vēsture nekad nebūs pilnībā saprotama. - Teksts latviešu valodā, daļa teksta tulkota no vācu valodas. - Personu rādītājs: 363.-[367.] lpp.
        I. NACIONĀLA VALSTS KĀ IZAICINĀJUMS (1918-1940): Nacionālā kustība un valsts dibināšana / Kristīne Volfarte. Jaunās valsts stiprās un vājās puses (1918-1940) / Ervīns Oberlenders. No privileģētas valdošās šķiras līdz minoritātei - vācbaltieši / Benjamins Konrāds. Izdzīvošana starp lielvarām - Latvijas ārpolitikā / Jans Kusbers. II. LATVIJA OTRĀ PASAULES KARA LAIKĀ UN PADOMJU LAIKOS: Padomju Savienības īstenotā Latvijas okupācija 1940.-1941. gadā / Kaspars Zellis. Latvija vācu okupācijas laikā (no 1941. līdz 1944./1945. gadam) / Tilmans Plāts. Padomju kundzība (no 1944./1945. līdz 1991. gadam) / Daina Bleiere. Dzimtene tālienē - latviešu pēckara trimda (1944-1991) / Valters Nollendorfs. III. VALSTISKĀS NEATKARĪBAS ATJAUNOŠANA (1991-2018): No pārbūves līdz neatkarības atjaunošanai / Una Bergmane. Starp plurālismu un efektīvu pārvaldi - Latvijas demokrātija kopš neatkarības atjaunošanas / Ivars Ījabs. Krievu minoritāte starp integrāciju un izolāciju / Juris Rozenvalds. Latvijas ārējā un aizsardzības politika kopš 1991. gada / Māris Andžāns, Andris Sprūds. IV. EKONOMIKA: No tirgus ekonomikas cauri valsts ekonomikai uz plānveida ekonomiku (1918-1990) / Aivars Stranga, Gatis Krūmiņš. Latvijas ekonomiskā attīstība kopš 1990. gada - vai glāze ir pa pusei pilna vai pustukša / Mortens Hansens. V. KULTŪRA: Izglītība un zinātne / Marija Golubeva. Nacionālā identitāte, reliģija un kultūra / Helēna Demakova.
        ISBN 9789934877148.
        Pašnoteikšanās, nacionālā - Latvija - Vēsture. Otrais pasaules karš, 1939-1945 - Latvija. Latvieši - Ārvalstis. Vācbaltieši - Latvija. Krievi - Latvija. 
        Latvija - Vēsture - Padomju okupācija, 1940-1941. Latvija - Vēsture - Vācu okupācija, 1941-1944. Latvija - Vēsture - Padomju režīma periods, 1940-1991. Latvija - Vēsture - Otrās brīvvalsts periods, 1991-. Latvija - Starptautiskās attiecības - 1918-1940. Latvija - Starptautiskās attiecības - 1991-. Latvija - Kultūras vēsture - 20 gs. Latvija - Kultūras vēsture - 21 gs. Latvija - Ekonomiskā politika - 20 gs. Latvija - Ekonomiskā politika - 1991-. 
        Krājumi.

Nuotio, Epu.  Indīgais velnarutks / Epu Nuotio ; no somu valodas tulkojusi Anete Kona ; redaktors Gundega Blumberga ; māksliniece Dina Ābele. - Rīga : Pētergailis, 2018. - 158 lpp. - (Izmeklē Elēna Lehde). - Epu Nuotio "Indīgais velnarurks ir pirmā grāmata dārzu detektīvu sērijā, kurā mūsdienu mis Mārpla, izbijusī kartogrāfe, atraitne Elēna Lehde apceļo pasaules skaistākos dārzus.
        ISBN 9789984334806.
        DETEKTĪVI.

Teilore, Lulū.  Sniega roze : romāns / Lulū Teilore ; no angļu valodas tulkojusi Ingūna Jundze ; vāka dizains: Artūrs Zariņš ; redaktore Marta Tālmane. - Rīga : Kontinents, [2019]. - [Silakrogs] : PNB Print. - 492 lpp. ; 21 cm. - Pēc traģiska nelaimes gadījuma ģimenē Keita kopā ar savu meitiņu aizbēg, atstājot neziņā satriekto vīru un tuviniekus. Sieviete ir mainījusi vārdu un apmetusies kādā vientuļā mājā, cerot, ka tā būs drošības un miera osta viņai un meitai. Tomēr izrādās, ka šai mājai ir savi noslēpumi – caur tukšajām istabām vējo gan neizmērama laime, gan lielas ciešanas. Atklājumi par mājas pagātni liek arī pašai Keitai atcerēties notikumus, no kuriem viņa ir aizbēgusi. Un atzīt vissāpīgāko patiesību pasaulē. - "Es zinu, ka visi vēlas man viņu atņemt..."-- Uz 1. vāka.
        ISBN 9789984359335.
        Angļu romāni.

Šmite, Linda, 1970-.  Aizved mani uz Hiršenhofu! : romāns / Linda Šmite ; redaktore Līga Sīle ; Nataļjas Kugajevskas vāka mākslinieciskais noformējums. - Rīga : Latvijas Mediji, 2019 (Rēzekne : Latgales druka). - 256 lpp. - Romāns veltīts Iršu vācu kolonijai (1766-1939) un Latvijai simtgadē. Stāsta priekšplānā vienas ģimenes trīs sievietes - katra no savas paaudzes. Dzīvojot dažādos laikos, viņu ikdiena un pasaules uztvere krasi atšķiras, tāpat kā viņu glabātie noslēpumi. Taču mīlestība, pienākums un vēlme atrast savu piedrību vietai, kultūrai un ģimenei ir katrā no viņām. Caur trīs sieviešu dzīvesstāstiem autore iezīmē arī savulaik pastāvējušās vācu kolonijas kultūras iezīmes.
        ISBN 9789934155499.
        Latviešu romāni.

Eglīte, Ināra Kaija.  Kliedziens starp āboliem : piecdesmit gadu vēlāk. Tieši laikā / Ināra Kaija Eglīte ; sastādītāja Ieva Kalniņa ; literārā redaktore Cilda Redliha ; dizains: brālis Y ; foto: Anna Bētiņa, Normunds Brasliņš, Māra Brašmane [un vēl 7 fotogrāfi]. - Rīga : Neputns, 2018. - 202 lpp. : ilustrācijas, portreti ; 22 cm. - Bibliogrāfija zemsvītras piezīmēs un personu rādītājs: 198.-202. lpp. - Mākslas zinātnieces Ievas Kalniņas sastādītais Ināras Kaijas Eglītes dzejas krājums turpina Māras Brašmanes fotoalbuma "Manas jaunības pilsēta" (2005, Neputns) iesākto misiju – sniegt ieskatu 60.–70. gadu dumpīgās jaunatnes un tās alternatīvās kultūras izpausmēs, kuras, no laika distances skatītas, atklāj emocionāli, radoši un intelektuāli piesātinātu "paralēlo dzīvi", kas ritējusi padomju īstenības noteiktās "oficiālās" ēnā. Dzejoļu krājums veido piecas daļas, kopumā saglabājot arī autores rakstības īpatnības. Zem krājuma nosaukuma lasāmie vārdi "Piecdesmit gadu vēlāk. Tieši laikā" norāda uz faktu, ka Ināra Eglīte visus šo gadus bijusi dzejniece bez savas grāmatas: kaut viņas dzejoļi publicēti preses izdevumos, tie vēl nekad nav tikuši apkopoti un izdoti krājumā. - Ziņas par autori: 146.-147. lpp. . - Fotogrāfi arī: Juris Brūveris, Andris Eglītis, Mārtiņš Eglītis, Atis Ieviņš, Jānis Kreicbergs, Andris Slapiņš, Imants Tilbergs.
        Apgrieztā Maslova piramīda / Ievas Kalniņas saruna ar Ināru Kaiju Eglīti. Ināra Eglīte Andra Grinberga performancēs.
        ISBN 9789934565588.
        Latviešu dzeja. 
        Biogrāfijas. Intervijas. Fotogrāfijas.

Jeņs, Mo.  Meistar, jo tālāk, jo trakāk! / Mo Jaņs ; no ķīniešu valodas tulkojis Raimonds Jaks ; redaktors Kaspars Eihmanis ; Jānis Esītis, vāka dizains. - Rīga : SIA "Dienas Grāmata", 2019. - 261, [2] lpp. - Šajā krājumā apkopotie stāsti ir niecīga daļa no ķīniešu valodā publicētajiem darbiem, bet tie ir bijuši autoram nozīmīgi un lielā mērā paša izdzīvoti. Mo Jeņa darbus caurvij cilvēcīgs dzīvotprieks, ironija un spilgti dialogi uz ārkārtīgi skarbu apstākļu fona. Viņa stāstu varoņi ir pieticīgi, necer uz daudz labāku nākotni, taču mēģina izdzīvot. Tomēr visvairāk šajā grāmatā lasītājs novērtēs Mo Jeņa tiešo un patieso ķīniskumu, kas ļauj gūt nepastarpinātu, autentisku iespaidu par ķīniešu dzīvi un pasaules uzskatiem bez romantizācijas, ar ko bieži vien modernā Rietumu pasaule apveltī Austrumus.
        ISBN 9789934546754.

Alnats, Lūks.  Mums pieder debesis / Lūks Alnats ; no angļu val. tulk. Maija Opse; redaktore Elga Rusmane; māksl. red. Inguna Kļava Švanka; vāka dizainu adaptēja Ilze Isaka. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2019. - 364, [1] lpp.
        ISBN 9789934078682.

Pulvere, Ingrīda.  Gribu apprecēties! / Ingrīda Pulvere ; redaktore; Kate Vītola; Raula Liepiņa māksl. noformējums; Kaspara Podskočija makets. - Rīga : Lietusdārzs, 2019. - 190, [1] lpp.
        Mūsdienās cilvēki ir vientuļi tāpēc, ka vīrietis no sievietes gaida tievumu, bet sieviete no vīrieša gaida miljonu.
        ISBN 9789934576102.

Rīsa-Praisa, Čerila.  Mēmais noslēpums : detektīva Vintera Mendouza mistērija / Čerila Rīsa-Praisa; no angļu valodas tulkojusi Ilona Ozoliņa-Čiu. - Rīga : Jumava, 2019. - 205, [1] lpp. : il.
        ISBN 9789934203077.

Pinboro, Sāra.  Viņai nemanot / Sāra Pinboro; no angļu val. tulk. Māra Poļakova; māksl. red. Inguna Kļava Švanka; vāka dizainu adaptēja Ilze Isaka; darbu izdošanai sagatavojusi Egija Smaļķe; projekta vadītāja Una Orinska. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - 367, [1] lpp.
        ISBN 9789934076923.

 Literārais almanahs "Daugava" / sastādītāja, redaktore un pēcvārda autore Dagnija Dreika ; Valentīnas Zeiles ilustrācijas ; mākslinieciskā izveide: Lilija Rimicāne ; ievada autors Guntis Gailītis ; redkolēģija: Latviešu biedrības literatūras komisija. - [Jūrmala] : Daugava, [2018]. , ©2018. - 212, [1] lpp. : ilustrācijas, portreti ; 21 cm. - Literārais almanahs "Daugava" ir veltījums Rīgas Latviešu Biedrības 150. jubilejai, atspoguļojot spilgtākās norises biedrības pastāvēšanas gados un personības, kas piedalījušās tajās. - Teksts latviešu un franču valodā. - Autori: Aspazija, Uldis Auseklis, Arnolds Auziņš, Ilgonis Bērsons, Lija Brīdaka, Kazimirs Burnats, Rubens Dario, Dagnija Dreika, Roze-Marija Fransuā, Hrafns Andress Hardarsons, Ēriks Hānbergs, Jons Ivanausks, Gaida Jablovska, Arnolds Rūdolfs Jansons, Radjards Kiplings, Stella Līpīte, Aksīnija Mihailova, Rainis, Kristīna Rodovska, Andris Sproģis, Dominika Zālītis, Valentīna Zeile.
        ISBN 9789984411200.
        Latviešu literatūra. Autori, latviešu. 
        Biogrāfijas. Literārie krājumi. Almanahi.

Taska, Ilmars.  Pobeda 1946 / Ilmars Taska ; no igauņu valodas tulkojusi Lelde Rozīte ; Tatjana Zubareva, vāka mākslinieciskais noformējums ; atbildīgā redaktores Liene Soboļeva. - Rīga : Jumava, 2019. - 248 lpp. - 1946. gada pavasaris. Agrākie sabiedrotie, PSRS un Lielbritānija, atkal ir pretinieki un Eiropa ir sadalīta ar dzelzs priekškaru. Neatkarīgā Igaunija tagad ir Padomju Savienības rietumu province, kurp plūst lieli imigrantu pūļi. Padomju Savienības noteiktais ceļošanas aizliegums ir piespiedis BBC ziņu moderatoru Alanu un operdziedātāju Johannu sazināties ar Alana radio ziņu starpniecību. Viņi vairs nesaņem viens otra rakstītās vēstules, tās krājas uz čekas pārbaudītāju galda. Un tomēr viņi plāno slepenu tikšanos Maskavā. Johannas sešus gadus vecais zinātkārais māsas dēls dzīvo kopā ar savu ģimeni — māti un tēvu, kurš no jaunās politiskās kārtības slēpjas gala istabā aiz aizvilktiem aizkariem. Kā gaismas stars zēna dzīvē ienāk pilnīgi jauna automašīna Pobeda, ar kuru brauc apburošs un noslēpumains vīrietis. Spēlējoties pie auto stūres, zēns netīšām izpauž ģimenes noslēpumu. Zēna un noslēpumainā vīrieša draudzība ietekmē visus ģimenes locekļus un katapultē zēnu no viņa nevainīgās bērnības pieaugušo bīstamajās spēlēs. Zēns saprot, ka viņam jāsargā citu noslēpumi, bet viņš nespēj saprast kā rīkoties situācijā, kad vieniem varoņi citiem ir nodevēji.
        ISBN 9789934203145.

Koena, Dorisa E.  Sapņošana ar abām smadzeņu puslodēm : atklāj noslēpumaino nakts valodu! / Dorisa E. Koena ; no angļu valodas tulkojusi Sandra Volšteine ; Māra Garjāņa vāka dizains ; redaktore Astra Feldmane. - Rīga : Lietusdārzs, 2019. - 190, [1] lpp. - Lielākā daļa cilvēku ir saskārušies ar sapņiem, un daudziem ir savs noteikts viedoklis par tiem. Tas meklējams amplitūdā no pilnīgas vienaldzības pret miegā redzēto līdz svētai pārliecībai, ka ik sapnim ir viens vienīgs tulkojums. Sapņi interesē ne tikai pašus gulētājus, mistiķus, šamaņus, sapņu tulkus, bet arī dažādu zinātņu pārstāvjus. Tie sniedz bagātīgu vielu cilvēka smadzeņu, psihes, garīgās un fiziskās veselības, rakstura, uzvedības un daudzu citu jomu izpētei. Dorisu Koenu galvenokārt interesē sapņu saistība ar cilvēka dvēseli un zemapziņu, to sava “es” daļu, kam nav iespējams piekļūt ar prātu vien. Nesot vēstis no zemapziņas, sapņi piegādā cilvēkam īpašu informāciju. Piemēram, sapnis var brīdināt par veselības stāvokļa pasliktināšanos jau pirms tam, kad cilvēks, būdams nomodā, manījis slimības pazīmes. Un te nav nekā mistiska. Grāmatas sākumā autore lasītāju iepazīstina ar “sapņošanas ābeci” – sapņu būtību, fizioloģiju un psiholoģiju, simbolu valodu u.tml. Toties lielākā grāmatas daļa lasītāju vedina un māca praktiski nodarboties ar saviem sapņiem – tos fiksēt, apzināt, atsaukt atmiņā, iegaumēt, saistīt ar savas dzīves dažādām jomām, ņemt vērā, izmantot utt. Ar konkrētiem piemēriem pētniece pamato savu pārliecību, ka sapņi ir Dieva dāvana, ko nedrīkst laist zudībā. Tie ikvienam var palīdzēt rūpēties par savu veselību, attiecībām, labsajūtu un daudz ko citu. Tiem, kuri šo grāmatu izlasīs, apzīmējums “gaistošs” vairs nekad nebūs pirmais vai vienīgais sapni raksturojošais vārds.
        ISBN 9789934576096.

Purēns, Vilnis, 1961-.  Kā izprast emocijas : metodiski materiāli pedagogiem un izglītības iestāžu psihologiem / Vilnis Purēns ; zīm., datorgraf. Rudīte Kravale. - Rīga : RaKa, 2019. - 24 lpp. : il., tab. + 10 emociju kartiņas. - Bibliogr.: 24. lpp. - Saturs: Kāpēc vēlams runāt ar pirmsskolas bērniem un skolēniem par emocijām ; Emocijas jaunajās pirmsskolas izglītības vadlīnijās un mācību priekšmetu standartos ; Kas ir emocijas ; Secinājumi, kas varētu būt aktuāli skolotājiem ; Deivida Robinsona sistēma ; Kā mācīties pazīt un regulēt emocijas ; Emociju cēloņi ; Kā regulēt emocijas ; Iespējamie rosinājumi ; Kā veidotas emociju kartītes ; Kartīšu lietošanas iespējas.
        ISBN 9789984463957 : mīkstos vākos.
        Emocijas. Emocijas, bērnu.

Vuds, Toms.  Hameleons : romāns / Toms Vuds ; no angļu valodas tulkojusi Liene Akmens ; vāka dizains: Artūrs Zariņš ; redaktore Ingūna Jundze. - Rīga : Kontinents, [2019]. - [Silakrogs] : PNB Print. - ©2019. - 444 lpp. ; 21 cm. - (Pasaules bestsellers). - Pasaules labākais pasūtījuma slepkava Viktors vada mierīgu dzīvi Islandē, līdz saņem uzdevumu no anonīma šveiciešu brokera. Kad Viktors ir "nokārtojis" savas meistarības pārbaudi, viņš tiek iepazīstināts ar grupu algotu slepkavu, ar kuriem kopā jāpaveic noziegums. Šajā grupā Viktors sastop cilvēku no pagātnes: kādu, kurš reiz iesaistīja viņu šajā bīstamajā nodarbē un kurš it kā bija miris jau pirms daudziem gadiem.
        ISBN 9789984359342.
        Psiholoģiskās spriedzes proza, angļu.

Einfelds, Jānis, 1967-.  Armagedona cikls / Jānis Einfelds ; redaktore Dace Sparāne ; mākslinieks Jānis Esītis; korektore Selga Freimane; Gundegas Kārkliņas makets. - Rīga : Dienas Grāmata, [2019]. , ©2019. - 190, [2] lpp. ; 22 cm. - Romāns reālistiskā manierē tēlo personības tapšanu padomju okupācijas dziļās stagnācijas periodā, 1980. gados, īpaši regresīvā un represīvā vidē - profskolā. Romāns sākas ar neizskaidrojamu slepkavību, ko cenšas atšķetināt mūsdienu izmeklētāju grupa, kas dēvējas par Armagedona ciklu. Izmeklēšanā atklājas divas personas - pulkvedis Vējš un dzejnieks Līdzenumu Altajs, kuru savstarpējā saistība un saikne ar noziegumu Armagedona ciklam ir jāpierāda.
        ISBN 9789934546747.
        Latviešu romāni.

Venkatesananda, Svami.  Augstākā Joga - Joga Vasišta / Svami Venkatesanandas pārstāsts ; no angļu valodas tulkojis Māris Liede ; Māra Garjāņa dizains. - Rīga : Veranda, [2019]. - 402, [1] lpp. ; 21 cm. - "Augstākās Jogas" pirmais sējums ir Svami Venkatesanandas sastādītā un angliskotā Vēdu svētā teksta "Joga Vasišta" īsā jeb ikdienas lasīšanai paredzētā kompilācija, kas pirmo reizi tulkota latviešu valodā. Joga Vasišta ir unikāls darbs Indijas filozofijā. Izdevumā ietvertie stāsti ir pakļauti nosacījumam "viena lappuse dienā" t.i., Vasištas mācība atspoguļojas 365 lappusēs. Pirmais sējums aptver laika posmu no 1. janvāra līdz 1. jūlijam. Nenoliedzams ir šī formāta galvenais devums: students tiek disciplinēts praktizēt sistemātiski, katru dienu visa gada garumā. Jogas izklāstā guru Vasišta savam māceklim Rāmam sarunas un leģendu veidā atklāj vienīgo patiesību. Patiesību, ceļā uz kuru atrodas katrs savas būtības izzinātājs, kas pievienojies Vasištas vieduma klausītājiem.
        1. sējums.
        ISBN 9789934877186.
        Joga. Vēdanta. Hinduisms - Doktrīnas. Hindu filozofija. Apziņa - Reliģiskie aspekti - Hinduisms. Misticisms - Hinduisms. 
        Agrīnie darbi.

Matsins, Paša.  Gogoļa disko / Paša Matsinovs; no igauņu val. tulk. Maima Grīnberga; lit. kons. Renāte Punka; vāka dizains Kristjan Mändmaa; datorgrafiskais noformējums Iveta Paegle. - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, 2019 (Jelgavas tipogrāfija). - 142, [2] lpp.
        ISBN 9789984237312.

Александрова, Наталья.  Алмаз лорда Гамильтона / Наталья Александрова. - Москва : Эксмо, 2019. - 283, [5] c. + Москва. - (Артефакт-детектив).
        ISBN 9785040995592.

Леонтьев, Антон.  Билет в Зазеркалье [Текст] : [16+] / Антон Леонтьев. - Москва : Эксмо, 2018. - 314, [1] с. ; 21 см. - (Авантюрная мелодрама).
        ISBN 9785040976904 : 2000 экз.

Анич, Федор.  Я сделаю это для нас : роман / Федор Анич. - Москва : [Издательство "Э"], 2018. - 314, [3] c. - (Личное дело. Остросюжетные романы Федора Анича). - 16+.
        ISBN 9785040916122.
        Krievu romāni.

Трауб, Маша.  Любовь со странностями и без [Текст] / Маша Трауб. - Москва : Эксмо, 2018. - 281, [2] с. ; 21 см. - (Проза Маши Трауб).
        ISBN 9785040965182 : 8000 экз.

Труфанова, Татьяна.  Счастливы по-своему : [роман] / Татьяна Труфанова. - Москва : Эксмо, 2018. - 382 с. - 16+.
        ISBN 9785040966349.

Карризи, Донато.  Женщина с бумажными цветами [Текст] : [роман : 16+] / Донато Карризи ; перевод с итальянского Ольги Егоровой. - Санкт-Петербург : Азбука, cop. 2019. - 220, [2] с. ; 21 см. - (Звезды мирового детектива). - Пер.: Carrisi, Donato. La donna dei fiori di carta. - Фактическая дата выхода в свет - 2018.
        ISBN 9785389136427 : 8000 экз.

Рой, Олег.  Верь в меня / Олег Рой. - Москва : Издательство Э, 2019. - 347, [5] c. - (Капризы и странности судьбы. Романы О. Роя).
        ISBN 9785040993475.

Островская, Екатерина.  Кто поймал букет невесты : роман / Екатерина Островская. - Москва : [Издательство "Э"], 2019. - 314, [6] c. - (Татьяна Устинова. Первая среди лучших). (Серия: Татьяна Устинова рекомендует).
        ISBN 9785040995165.

Александрова, Наталья.  Тайна Голубиной книги [Текст] : [роман : 16+] / Наталья Александрова. - Москва : АСТ, Жанровая литература, 2018. - 317, [1] с. : ил. ; 21 см. - (Серия "Роковой артефакт").
        ISBN 9785171067120 : 2000 экз.

Андреева, Наталья.  Гроzа : роман / Наталья Андреева. - Москва : АСТ ; [Редакционно-издательская группа "Жанровая литература"], 2019. - 317, [3] c. - (Бестселлеры Натальи Андреевой). - 16+. - На обложке: Актуальный детектив.
        ISBN 9785171129415.
        Krievu romāni.

Александрова, Наталья.  Призрак черного озера : роман / Наталья Александрова. - Москва : АСТ ; Редакционно-издательская группа "Жанровая литература", 2019. - 348, [4] c. - 16+.
        ISBN 9785171130916.
        Detektīvromāni, krievu.

Александрова, Наталья.  Театр Молоха : [роман] / Наталья Александрова. - Москва : АСТ ; [Редакционно-издательская группа "Жанровая литература"], 2018. - 317, [1] c. - (Роковой артефакт). - 16+.
        ISBN 9785171067144.
        Krievu romāni.

Корецкий, Данил.  "Сандал", которого не было : [роман] / Данил Корецкий. - Москва : АСТ ; [pедакционно-издательская группа "Жанровая литература"], 2019. - 382, [2] c. - (Шпионы и все остальные. Данил Корецкий). - 16+. - Книга издана в авторской редакции.
        ISBN 9785171117795.

Мартова, Людмила.  Когда исчезнет эхо [Текст] : [16+] / Людмила Мартова. - Москва : Эксмо, 2019. - 314, [1] с. ; 20 см. - (Детективный роман). (Желание женщины).
        ISBN 9785040995110 : 4000 экз.

Makintoša, Klēra.  Es Tevi redzu / Klēra Makintoša ; no angļu valodas tulkojusi Maija Opse ; dizains: Duncan Spilling ; redaktore Margita Krasnā ; mākslinieciskā redaktore Inguna Kļava Švanka. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2018. - 399, [1] lpp.
        ISBN 9789934075773.

Alnats, Lūks.  Mums pieder debesis / Lūks Alnats ; no angļu val. tulk. Maija Opse; redaktore Elga Rusmane; māksl. red. Inguna Kļava Švanka; vāka dizainu adaptēja Ilze Isaka. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2019. - 364, [1] lpp.
        ISBN 9789934078682.

Pinboro, Sāra.  Viņai nemanot / Sāra Pinboro; no angļu val. tulk. Māra Poļakova; māksl. red. Inguna Kļava Švanka; vāka dizainu adaptēja Ilze Isaka; darbu izdošanai sagatavojusi Egija Smaļķe; projekta vadītāja Una Orinska. - Rīga : Zvaigzne ABC, [2019]. - 367, [1] lpp.
        ISBN 9789934076923.

Miņjē, Bernārs.  Nenodzēs gaismu! / Bernārs Miņjē; no franču val. tulk. Maija Indraša; red. Iveta Polkmane; māksl. red. Inguna Kļava Švanka; projekta vad. Una Orinska. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2019. - 495, [1] lpp. - (Zvaigznes detektīvu klubs).
        ISBN 9789934078828.

Līvmane, Akvelīna, 1951-.  Tā teica dieviete / Akvelīna Līvmane; redaktore Gunta Šustere; Vitas Lēnertes grāmatas un vāka dizains. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2019. - 304 lpp.
        ISBN 9789934080548.